Taylors (Fladgate og Yeatman)

Firmaet Taylor’s( eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det korrekt hedder) er over 300 år gammel. Det gør således Taylor’s til et af de ældste portvinshuse i verden, og på mange måder er historien om Taylor’s dermed også historien om selve portvinen.

Historien tager sin begyndelse i 1692, da Job Bearsley – en engelsk handelsmand – ankommer til Portugal. Meget lidt vides med sikkerhed om firmaets grundlægger, men 1744 købte Job Bearsleys barnebarn, Bartholomew Bearsley – som den første engelske vinimportør – en ejendom i Douro-dalen.
Om end det var et dristigt køb, gav det familien Bearsley den store fordel, at de kunne opbygge gode relationer til de lokale vinmagere – og dermed få adgang til deres bedste vine. Taylor’s ejer faktisk – den dag i dag – stadigvæk ejendommen, som man har valgt at minde med Taylor’s First Estate Reserve Port.

Taylor’s er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt og har hovedsæde i Vila Nova de Gaia. Her sejles portvinene, så ud til mindst 54 lande verden over – derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor’s dyrkes i Douro-dalen på Taylor’s egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

Hoveddruerne i portvin er Touriga National, Touriga Franke, Tinta Roriz, Tinta Cao og Tinta Barroca.

Læs mere på: https://www.taylor.pt