Krohn

Wiese & Krohn blev grundlagt i 1865 af to unge norske fætre, Theodor Wiese og Dankert Krohn.

Siden da har firmaet opbygget et fremragende ry for sine gamle fadlagrede portvine, især sine “Colheita” eller enkelthøstede tawnier, hvor der opbevares reserver af sjældne vine fra det 19. århundrede. Krohn er også kendt for sine fint sammensatte vintage portvine fra sin flagskibsejendom i Douro, Quinta do Retiro Novo, i Rio Torto-dalen.

Krohn´s Historie

I begyndelsen var Krohn et meget lille firma, der fokuserede på eksport af portvin til det skandinaviske og tyske marked. I begyndelsen af 1900-tallet ekspanderede virksomheden til nye markeder, herunder Holland.

I 1880 besluttede Theodor Wiese at sælge sin andel til Dankert Krohn – firmaet var simpelthen for lille, til at blive delt af to ejere – men han fortsatte med at arbejde for W&K som handelsagent i Norge. På grund af hans fremragende arbejde blev salget øget betydeligt, og virksomheden gik ind i en ny periode med økonomisk fremgang.

Ved Dankert Krohns død i 1906 blev virksomheden videreført af stifterens enke og døtre samt to medarbejdere, Gomes Figueiredo og Edmund Arnsby, førstnævnte en portugisisk bogholder og sidstnævnte en britisk manager.

I denne periode udvidede firmaet sine kommercielle aktiviteter til nye markeder som f.eks. Frankrig, Belgien og Holland. Gomes Figueiredo gik på pension i 1921, da Edmund Arnsby overtog Krohn-familiens andel og som nye partnere tog sin bror Frederick – en erfaren portvinsforsker, der kom fra huset Croft – og Edmundo Falcão Carneiro, en portugisisk eksportchef, der havde arbejdet for firmaet siden 1910, med som nye partnere. Edmund Arnsby døde i 1933, og hans bror Frederick trak sig tilbage fire år senere. Edmundo Falcão Carneiro overtog deres aktier og skabte dermed et helt portugisisk ejet firma.

I 2013 overtog The Fladgate Partnership, det familieejede portvinsfirma Wiese & Krohn og føjede dermed endnu et fornemt portvinshus til sin portefølje af verdenskendte portvinsmærker, og overtagelsen styrker yderligere The Fladgate Partnerskabs position som den førende producent af lagrede tawny portvine.

Krohn portvin logo

Læs mere på: www.krohn.pt