Ramos Pinto

Ramos Pinto er kendt for deres vintage port altså ruby stilen.

Lidt historie:

Den unge Adriano hos Ramos Pinto, som i 1880 startede med at eksportere portvin til Brasilien. Fik ret hurtigt Ramos-Pinto til at være en markant andel af det store marked i Brasilien. Ikke mindst fordi der til en del af sortimentets portvine blev tilsat forskellige medicinsk-relaterede produkter, som så gjorde at vinene kunne sælges med helbredende effekt.

Blandt andet kan man, den dag i dag, stadig købe en Ramos-Pinto Quinado hvor der er tilsat kinin(som vi kender fra tonic og gin aka kinabark), som eftersigende skulle have den gavnlige effekt at den kan kurere malaria og smerter i benene!

Adriano blev kendt for hans hang til de letlevende damer og de kunstfærdige plakater, med erotiske undertoner, som dannede basis i hans markedsføring af portvinen. Den dag i dag er plakaterne fra Ramos-Pinto stadig de mest udbredte. Masser af gratis markedsføring opnåede Adriano også når, han under stort postyr fik kørt damer ind til hans Quinta Bom Retiro i Dourodalen, og det var helt fra Paris med tog. Bom Retiro er stadig Ramos-Pintos primære quinta, men i 1974 blev Ervamoira erhvervet og denne quinta er i dag både et museum for Ramos-Pinto men det er også en moderne quinta med stort vinificerings anlæg, samt veldyrkede marker, hvor druesorterne sirligt, er plantet efter sort via ao-alto metoden, idet området hvor Ervamoira er beliggende, helt ude i Douro Superior, er forholdsvist fladt og nemt tilgængeligt.
Selve quintaen levede i nogle år frem til 1995 en ret usikker tilværelse idet myndighederne var i gang med at inddæmme et stort landområde til et kraftværk. Dette ville betyde oversvømmelse for quintaen. Men de blev reddet på stregen af en lokal amatørarkæolog, som i området havde fundet en masse bjerginskriptioner nogle år i forvejen og offentliggjorde disse opdagelser netop, som dalen skulle have været inddæmmet.

Dette betyder at der i dag står kæmpe store konstruktioner af dæmningsbygninger til offentlig skue samtidig med at nogle få turister hver dag valfarter til disse steder med inskriptionerne for at se disse. I øvrigt er de bevogtet, så der ikke sker hærværk. Opdagelsen var af så stor betydning at det blev erklæret World Heritage af Unesco.

Læs mere på: www.ramospinto.pt