Portvins producenter

Fonseca

Fonseca blev grundlagt i 1822 af Manoel Pedro guimaraens som købte et bestående firma hvori navnet Fonseca indgik. Manoel valgte at beholde dette som sit handelsnavn for at udnytte den kendskab der var til mærket i forvejen. 
Allerede 6 år senere måtte Manoel flygte til England, gemt i en portvinstønde der fragt………. Læs hele Fonseca’s Portvins historie her.

Grahams

Kommer snart 🙂

Krohn

Wiese & Krohn blev grundlagt i 1865 af to unge norske fætre, Theodor Wiese og Dankert Krohn.

Siden da har firmaet opbygget et fremragende ry for sine gamle fadlagrede portvine, især sine “Colheita” eller enkelthøstede tawnier, hvor der opbevares reserver af sjældne vine fra det 19. århundrede. Krohn er også kendt for sine fint sammensatte vintage portvine fra sin flagskib………. Læs hele Krohn’s Portvins historie her.

Niepoort

Kommer snart 🙂

Quinta do Pégo

Quinta do Pégo er en danskejet vingård beliggende på vejen fra Régua til Pinhão – ca. 3 km før Pinhão på højre side – i Dourodalen i Portugal. Vingården ligger 138 meter over Douro-flodens vandoverflade, hvor vinmarkerne er beliggende op til 350 meter over Douro-flodens vandoverflade. Det er uden tvivl én af de smukkest beliggende Quinta’er i Douro-dalen………. Læs hele Quinta do Pégo’s Portvins historie her.

Ramos Pinto

Blandt andet kan man, den dag i dag, stadig købe en Ramos-Pinto Quinado hvor der er tilsat………. Læs hele Ramos Pinto’s Portvins historie her.

Den unge Adriano hos Ramos Pinto, som i 1880 startede med at eksportere portvin til Brasilien. Fik ret hurtigt Ramos-Pinto til at være en markant andel af det store marked i Brasilien. Ikke mindst fordi der til en del af sortimentets portvine blev tilsat forskellige medicinsk-relaterede produkter, som så gjorde at vinene kunne sælges med helbredende effekt.

Taylors (Fladgate og Yeatman)

Firmaet Taylor’s( eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det korrekt hedder) er over 300 år gammel. Det gør således Taylor’s til et af de ældste portvinshuse i verden, og på mange måder er historien om Taylor’s dermed også historien om selve portvinen. 

Historien tager sin begyndelse i 1692, da Job Bearsley………. Læs hele Ramos Taylors Portvins historie her.